Бажання загадані, списки і плани написані. З чого розпочати рік? Звісно, з навчання!

Оволодійте корисними навичками або навіть опануйте нову професію разом із Prometheus. Ми підготували добірку найактуальніших безкоштовних (!) курсів, які точно стануть вам у нагоді у 2023. Обирайте свій і розпочинайте рік із користю! 

IT

Програма від Гарвардського університету вважається найкращим курсом для опанування комп’ютерної майстерності у світі. У 2015 році Єльський університет відмовився від власного вступного курсу програмування для першокурсників на користь використання курсу «CS50: Основи програмування» у своєму навчальному процесі!

Продовження легендарного курсу «CS50: Основи програмування» від Гарвардського університету. Разом із викладачами курсу ви перейдете на новий рівень і навчитеся працювати над створенням програм та застосунків для веб. 

Базова програма стане потужним стартом шляху у сфері веброзробки. Курс розрахований на новачків у сфері IT, які не мають попереднього досвіду роботи й навіть базових знань. Дізнайтеся, що таке front-end і back-end, а також ознайомтеся з основами HTML, CSS, Javascript.

Курс розрахований на людей, які не мають досвіду роботи в ІТ-сфері чи відповідної освіти. Цей курс включає базові знання, необхідні тестувальнику програмного забезпечення. Навчальна програма курсу розроблена викладачами LITS із врахуванням їхнього багаторічного досвіду роботи на комерційних проектах в ІТ. 

Англійська мова

Курс допоможе вам реалізувати свій перший крок до мети — вдосконалити англійську. На вас чекають 25 логічно пов’язаних між собою занять, на яких ви навчитеся висловлюватись англійською мовою легко та вправно.

Курс університету Пенсильванії розрахований на неносіїв англійської мови, які зацікавлені у покращенні кар’єри на світовому ринку праці. Ви довідаєтесь про особливості пошуку роботи, подання заявок на посаду та проходження співбесід до компаній Сполучених Штатів та світу. 

Курс Університету Пенсильванії розрахований на неносіїв англійської мови, які хочуть більше дізнатися про медіаграмотність. Він допоможе розширити словниковий запас та набути необхідних мовних навичок для аналізу медіа.

Курс Університету Пенсильванії допоможе опанувати теми та лексичні одиниці, необхідні для досягнення успіху у міжнародній компанії. Ви будете вивчати бізнес-англійську за допомогою цікавих текстів для читання та відеолекцій, а також опануєте необхідний словниковий запас. 

На цьому курсі Університету Пенсильванії ви розглянете друковані та цифрові медіа за допомогою матеріалів для читання та відеолекцій, розширите словниковий запас та покращите навички читання, проведення досліджень, розробки місцевих та світових новин.

Цей курс Університету Пенсильванії розрахований на неносіїв англійської мови, які прагнуть покращити навички та лексичні знання англійської мови для науки. На курсі ви довідаєтесь про інноваційні сфери наукових пошуків, розширите словниковий запас й одержите нові мовні навички, потрібні для обміну науковою інформацією у вашій спільноті.

Володіння основами бізнес-англійської сьогодні стає все більш необхідним, якщо ви хочете отримати гарну посаду і плануєте працювати з іноземними клієнтами. В основу курсу покладено принцип Парето: 20% мови використовується 80% часу. Володіючи цими базовими правилами та найбільш поширеною лексикою, ви зможете ефективно користуватися англійською у бізнес-середовищі.

Курси воєнного часу

На курсі ви дізнаєтеся, як зупиняти кровотечу з використанням тампонади та джгутів, як діяти при опіках тіла, переохолодженні, зупинці серця тощо. Курс охоплює найважливіші техніки та знання від сертифікованих спеціалістів.

Курс заснований на багаторічному досвіді роботи з людьми, які переживають кризові ситуації. Автори курсу підготували теоретичні основи та практичні поради для врегулювання різних гострих реакцій, які тепер може використати кожен. Якою б не була ваша професія, сьогодні саме ви можете стати для себе та близьких психологічною опорою у стресі.

Курс допоможе знайти роботу зараз – у ситуації, що склалася, з ресурсами, які ви маєте, та зі знаннями й навичками, яких ви набули раніше. Програму створено у партнерстві з Центром зайнятості Вільних людей.

Онлайн-курс допоможе навчитися фільтрувати інформацію навколо й робити це максимально швидко та ефективно. Програму створено у партнерстві з Національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр‎».

Де шукати укриття? Як надати першу медичну допомогу? Якого алгоритму дій дотримуватися? Про все це ви дізнаєтеся з матеріалів курсу. Серед розробників програми – інструктори з особистої безпеки, із тактичної медицини та професійні військовослужбовці.

Програма буде корисною для молодих людей, які бажають навчатися, працювати та допомагати іншим попри стреси, життєві потрясіння та складні ситуації. Освітній курс реалізується Радою жінок Донеччини спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення за участі Українського католицького університету та Маріупольського державного університету. 

На курсі «Волонтерство під час війни‎» ви дізнаєтеся, як волонтерити безпечно для себе й оточення, а також навчитеся створювати власні проєкти та ефективно допомагати захисникам і населенню. Проєкт реалізовано за підтримки Українсько-данського молодіжного дому.

Економіка і фінанси

Чи існує альтернатива банківським депозитам? Що таке ринок капіталів та як обрати надійного фінансового посередника? Прагнете одержати відповіді на ці питання? Хочете працювати у сфері інвестицій або вже працюєте й бажаєте підвищити свій рівень знань? Тоді цей курс саме для вас!

Що змушує нас витрачати свій бюджет саме так, а не інакше? Які чинники впливають на наше ставлення до грошей? Як правильно керувати власними коштами, планувати витрати та постійно заощаджувати? Курс пропонує базові знання та практичні поради. Економити насправді неважко – просто треба знати правила.

Нові професії

Частина комплексної навчальної програми від команди Будуємо Україну Разом та Української освітньої платформи. На курсі ви здобудете базові знання про проєктний менеджмент, навчитеся розробляти власні проєкти, використовуючи інструменти з проєктного менеджменту, створювати власні комунікаційні стратегії, оцінювати результати проєкту, а також дізнаєтеся, як перетворювати власні ідеї на проєкти, готові до реалізації.

Правильно підібрана та вмотивована команда, розуміння специфіки сфери та ефективні лідерські рішення — три аспекти, від яких залежить успіх будь-якого проєкту. За 2 місяці ви здобудете та покращите управлінські навички, навчитеся сталого будування бізнес-процесів та ефективних технік менеджменту.

Ідеальний старт для HR-початківців і джерело натхнення для тих, хто вже працює в професії. Заглибтесь у світ HR разом із Анною Толмачовою, HR Director в METRO Cash & Carry Ukraine, яка має 12-річний досвід у компаніях Coca-Cola Hellenic, Ciklum, Digital Chain та METRO.

Підприємництво:

Курс буде корисним не лише для тих, хто тільки розпочинає свій шлях у бізнесі. Навіть досвідчені фаундери стартапів знайдуть у ньому багато корисного, ознайомляться з прикладами численних перемог та невдач. 

Для малого та середнього бізнесу присутність в інтернеті – одна з кращих можливостей заявити про себе та закріпитися на ринку. Автори допоможуть змінити ваш бізнес: навчать, як створити або зберегти команду, налагодити процеси та звітність, убезпечити ваші активи та сміливо продовжувати працювати попри всі виклики часу.

Інші актуальні курси

Курс для опанування елементарного рівня володіння українською мовою (А1, А2). Програма продумана так, щоб якомога ширше сприяти розвитку комунікативних можливостей слухача для ефективного використання української мови в різних життєвих ситуаціях і сферах спілкування. Курс розроблено проєктною командою «Є-мова‎» та волонтерською ініціативою «Безкоштовні курси української мови‎». 

Мільйони людей користуються комп’ютерами, знають про існування вірусів, але не розуміють, як себе убезпечити від їхніх дій. На курсі ви дізнаєтеся про те, як вижити в океані існуючих кіберзагроз, захистити свої особисті дані та фінанси.

Ви готові до карколомних змін у житті та кар’єрі? Втомились вчитись та нічого не запам’ятовувати? Хочете подолати всі перешкоди на шляху до нових знань? Прагнете змінити професію та почати заробляти більше? Тоді запрошуємо на курс від Барбари Оклі та Терренса Седжновскі. 

Найпопулярніший онлайн-курс в світі про найважливішу навичку 21 століття в українському перекладі. Завдяки цьому курсу ви дізнаєтеся, як покращити ваші навички навчатися, від провідних експертів у математиці, літературі, природничих науках, музиці та спорті. 

Курс Квінслендського університету про психологію повсякденного мислення: чому люди вірять у неправдоподібні речі, як ми формуємо і змінюємо наші погляди, чому очікування викривляють судження і як приймати більш зважені рішення. 

 

 

Останні записи блогу

Інсайти з навчання

Два роки повномасштабного супротиву 💔

Два роки повномасштабного супротиву 💔 За два роки повномасштабної війни ми навчилися не тільки гуртуватися,…

Про майбутнє, виклики та роль FinTech для бізнесу від Богдана Кривенка

Світовий FinTech-сектор стабільно зростає, перевищуючи темпи світового ВВП. Частка світового FinTech в глобальному ВВП зростає,…

Як налаштувати бізнес-процеси, щоб вони працювали?

Поради від Наталії Заверухи про організацію бізнес-процесів в умовах війни Що таке бізнес-процеси та яка…

Два роки повномасштабного супротиву 💔

Два роки повномасштабного супротиву 💔 За два роки повномасштабної війни ми навчилися не тільки гуртуватися,…

Про майбутнє, виклики та роль FinTech для бізнесу від Богдана Кривенка

Світовий FinTech-сектор стабільно зростає, перевищуючи темпи світового ВВП. Частка світового FinTech в глобальному ВВП зростає,…