Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач

Доступно постійно

Безкоштовно
course image
Записатись на курс
  • Доступно постійно
  • Мова курсу українська
  • Сертифікат по закінченню

Про курс

Охорона здоров'я Соціальна робота

Що таке нове харчове законодавство України? Що воно дає бізнесу та споживачам? Хто такі оператори ринку? Що таке простежуваність у харчовому законодавстві? Крок вперед – крок назад? Не до кінця розумієте систему «від лану до столу»? Що таке НАССР та як його правильно читати? Коли і хто має впровадити процедури, засновані на принципах НАССР? Чому гігієнічні вимоги є настільки важливими?

Якщо вас цікавлять такі питання, то зараз Ви маєте можливість отримати відповіді на них.

Курс має на меті дати базове розуміння основних новел харчового законодавства України, а також які переваги отримують від цього споживачі та представники бізнесу. У ході лекцій слухачі матимуть змогу ознайомитись із перевагами та основними викликами, які є у харчовій сфері; зрозуміти, що являє собою НАССР та чому він є таким важливим; що дають зміни харчового законодавства кожному громадянинові зокрема та країні в цілому.

Цей курс присвячений розробці, запровадженню та забезпеченню функціонування процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Ви довідаєтесь про сучасне виробництво та обіг харчових продуктів за допомогою розгляду та аналізу кращих світових практик.

Система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP) – міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками пов’язаними із безпечністю харчових продуктів. НАССР – це система управління, в якій безпечність харчових продуктів досягається шляхом аналізу та контролю небезпечних факторів хімічного, мікробіологічного та фізичного походження, починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції.

Сьогодні система НАССР покладена в основу управління безпечністю харчових продуктів найкращими світовими виробниками. Належна реалізація НАССР дозволяє не тільки знизити ризики, пов’язані із харчовими отруєннями споживачів, а й удосконалити продукти та процеси компанії.



Онлайн-курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач» розроблено, створено та впроваджується в рамках Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Курс стане у нагоді усім – представники бізнесу дізнаються, які нові вимоги тепер ставляться перед ними, фахівці державного сектору в харчовій галузі отримають пояснення їхньої рутинної роботи у цікавій манері. А кожен українець зможе довідатись, як отримати безпечний харчовий продукт.

Партнери та донори курсу

Цей курс підходить для

представників бізнесу

які хочуть розібратися в нових вимогах харчового законодавства України та впровадити процедури НАССР.

фахівців державного сектору

які працюють у харчовій галузі та прагнуть краще зрозуміти свою роль у забезпеченні безпечності харчових продуктів.

операторів ринку

які бажають підвищити свою компетенцію в питаннях простежуваності та гігієнічних вимог.

споживачів

які хочуть дізнатися більше про те, як нове харчове законодавство забезпечує їхню безпеку та як вони можуть відповідально обирати продукти харчування.

Тематика курсу

Безпечність чи якість? Що регулює харчове законодавство?

·

Базові знання з НАССР – що необхідно знати перед впровадженням? Програми-передумови.

·

Розуміння та застосування принципів НАССР. Як уникнути типових помилок?

·

Автори курсу

Яна Добідовська

mentor image

Кандидатка юридичних наук

Юрій Оглашенний

mentor image

Кандидат хімічних наук

Запрошений спікер курсу

Володимир Лапа

mentor image

Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Маєте питання?

Скільки коштує курс?
Курс є повністю безкоштовним. Викладачі можуть рекомендувати навчальну літературу, щоб ви могли поглиблено вивчити будь-яку тему, але й доступних в рамках курсу матеріалів буде достатньо для успішного його завершення. Все, що вам знадобиться, – доступ до мережі Інтернет на швидкості, достатній для перегляду відеолекцій.
Чи зможу я отримати сертифікат по завершенню цього курсу?
Так! Успішно складіть всі завдання курсу й отримайте сертифікат про його завершення.
В який час будуть проходити заняття?
Відеолекції, завдання та форум курсу будуть доступні в будь-який час.

Не знайшли відповідь?

Центр допомоги

Нові курси

Дивитися всі