Ефективна організація харчування в закладі освіти
Реформа шкільного харчування триває! Вона потребує ефективних рішень від керівників та засновників закладів освіти. Проєкт DECIDE разом із МОН та партнерами створили курс, що допоможе розібратись у вимогах законодавства і покращити організацію харчування. Усі права інтелектуальної власності та права користування на даний відеокурс належать Швейцарії, неексклюзивні права на даний відеокурс належать ГО «ДОККУ» в межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE .
Реформа шкільного харчування триває! Вона потребує ефективних рішень від керівників та засновників закладів освіти. Проєкт DECIDE разом із МОН та партнерами створили курс, що допоможе розібратись у вимогах законодавства і покращити організацію харчування. Усі права інтелектуальної власності та права користування на даний відеокурс належать Швейцарії, неексклюзивні права на даний відеокурс належать ГО «ДОККУ» в межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE .
-
Мова курсу: українська
-
ПО ЗАВЕРШЕННЮ: сертифікат, що засвідчує підвищення кваліфікації
-
ТРИВАЛІСТЬ ВІДЕОМАТЕРІАЛІВ:
4 години -
ОБСЯГ КУРСУ:
1 кредит ЄКТС
(30 годин)
Про курс
Цей курс покликаний підвищити професійну компетентність керівників закладів освіти у сфері організації харчування, а також надати практичні поради та відповіді на проблемні запитання.
Донори курсу
Відеокурс підготовлено Швейцарсько-українським
проєктом DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти»,
що впроваджується в Україні консорціумом у складі ГО DOCCU та PH Zürich за
підтримки Швейцарії,
у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Командою реформи шкільного харчування, ДУ «Професійні закупівлі»,
ГО «Національна асоціація громадського харчування», ГО «Культ Фуд», майданчиком електронних аукціонів Е-Тендер
в межах реалізації Реформи шкільного харчування,
ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською.
Більше інформації про проєкт DECIDE на:
decide.in.ua
www.facebook.com/decideUA
doccu.in.ua
www.facebook.com/doccuUA
Цей курс підходить для:
керівників закладів дошкільної освіти
керівників закладів загальної середньої освіти
керівників органів управління освітою територіальних громад
Програма курсу
Модуль 1. Реформа шкільного харчування: аналіз проблем, мета та цілі реформи
2 лекції ·
-
1.Передумови реформи шкільного харчування
-
2.Мета та цілі реформи шкільного харчування
Модуль 2.Вимоги законодавства щодо організації харчування
2 лекції ·
-
1. Огляд законодавства
-
2. Забезпечення безоплатного харчування в закладах освіти
Модуль 3. Хто за що відповідає в системі організації харчування?
3 лекції ·
-
1. Розмежування повноважень в організації харчування
-
2. Працівники, які забезпечують харчування у закладі освіти
-
3. Професійний розвиток працівників харчоблоків та їдалень
Модуль 4. Безпечність харчування: санітарні норми та система НАССР
4 лекції ·
-
1. Основи системи НАССР
-
2. Алгоритм впровадження системи НАССР
-
3. Документація, необхідна для функціонування системи НАССР
-
4. Бракераж як механізм контролю якості харчових продуктів
Модуль 5. Закупівлі та взаємодія з постачальниками
2 лекції ·
-
1. Уповноважена особа із закупівель
-
2. Закупівлі продуктів харчування з ProzorroMarket
Модуль 6. Облік та списання продуктів харчування. Оплата за харчування
3 лекції ·
-
1. Облік продуктів харчування
-
2. Процедура списання продуктів харчування
-
3. Механізми оплати за харчування
Модуль 7. Організація роботи буфету
2 лекції ·
-
1. Вимоги до організації роботи буфету
-
2. Організація роботи буфету: аукціон на оренду комунального майна
Модуль 8. Нові норми харчування та формування меню
3 лекції ·
-
1. Особливості норм харчування
-
2. Механізм розроблення меню
-
3. Практичні поради з роброблення меню для мультипрофільної форми орагнізації харчування
Модуль 9. Облаштування харчоблоку та їдальні
3 лекції ·
-
1. Облаштування харчоблоку та їдальні
-
2. Оснащення харчоблоку сучасним обладнанням
-
3. Практичні поради з модернізації харчоблоку закладу освіти
Модуль 10. Популяризація здорового харчування, взаємодія з батьками та учнями
2 лекції ·
-
1. Налагодження ефективної взаємодії між учасниками освітнього процесу з питань здорового харчування
-
2. Популяризація здорового харчування в закладі освіти: практичні поради
Розробники курсу
Швейцарсько-український проєкт DECIDE
Швейцарсько-український проєкт DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», що впроваджується в Україні консорціумом у складі ГО DOCCU та PH Zürich за підтримки Швейцарії.
Співавтори курсу
Валентина Полторак
менеджерка Швейцарсько-українського проєкту DECIDE - "Децентралізація для розвитку демократичної освіти", заступниця голови ГО "ДОККУ"
Марія Міщенкова
національна експертка Швейцарсько-українського проєкту DECIDE - "Децентралізація для розвитку демократичної освіти".
Ірина Шумік
генеральна директорка директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України, канд.держ.упр.
Дмитро Соловей
заступник директора з розвитку ДУ “Професійні закупівлі”
Орест Степаняк
керівник Команди реформи шкільного харчування, Голова правління ГО "Національна асоціація громадського харчування"
Людмила Прохорова
керівниця відділу з організації електронних аукціонів на E-Tender.
Андрій Мужевський
експерт Швейцарсько-українського проєкту DECIDE - "Децентралізація для розвитку демократичної освіти" .
Аліна Ткаченко
керівниця «Школи НАССР» Полтавського університету економіки і торгівлі, д.тех.н., доцентка.
Віта Ганненко
майстриня виробничого навчання Броварського професійного коледжу.
Галина Воробйова
нутриціологиня, авторка індивідуальних програм корекції харчування, проєкту «Здорові діти - здорова громада», засновниця простору здоров'я Healthy Space
Маєте питання?
Курс безкоштовний?
В який час будуть проходити заняття?
Чи зможу я отримати сертифікат по завершенню цього курсу?
Не знайшли відповідь?
Центр допомоги