Впровадження у харчоблоках закладів освіти процедур, заснованих на принципах НАССР

Доступно постійно

9,5
Безкоштовно
course image
Записатись на курс
  • Доступно постійно
  • Мова курсу українська
  • Сертифікат по закінченню

Про курс

ХАСП Охорона здоров'я

Дотримуватися норм безпеки харчових продуктів важливо на всіх етапах – від збору врожаю до приготування їжі. Аби уникнути серйозних небезпек для людського здоров’я, оператори ринку продуктів мають добре орієнтуватися в харчовому законодавстві. Персонал, який обробляє, готує та подає страви в харчоблоках закладів освіти, повинен володіти достатніми знаннями щодо безпеки харчових продуктів.

У нинішніх умовах операторам ринку необхідно забезпечити працівникам харчових підприємств базові знання. До того ж, це одна з обов’язкових умов започаткованої реформи шкільного харчування.

Цей курс – продовження базового курсу «Практичні аспекти виконання закладами освіти вимог харчового законодавства». Він акцентується на питаннях виконання гігієнічних вимог і процедур, заснованих на принципах НАССР, особливостях ведення документації, застосування коригувальних заходів у харчоблоках, розташованих у закладах освіти.

Під час навчання на курсі ви дізнаєтеся про:

  • програми-передумови (гігієнічні вимоги) – як впровадити і хто за що відповідає;

  • особливості застосування принципів НАССР у закладах громадського харчування;

  • збалансовану документацію – доказ діяльності та уникнення бюрократичних підходів.


Після завершення цього курсу ви отримаєте:
  • знання та навички розробки й впровадження системи НАССР в умовах своєї діяльності;

  • розуміння особливостей функціонування системи НАССР та навички вирішення найтиповіших проблем;

  • вміння надавати компетентному органу докази щодо відповідності системи НАССР встановленим вимогам.

Партнери та донори курсу

Цей курс підходить для

керівників та засновників навчальних закладів

працівників

які відповідають за розробку та впровадження процедур на основі принципів системи НАССР у шкільних їдальнях та дитячих садках

персоналу

який обробляє, готує або подає їжу дітям

Програма курсу

Модуль 1

31 лекції ·

  • Вступ
  • Огляд небезпечних факторів
  • Процес створення програм-передумов
  • Планування приміщень харчоблоків
  • Вимоги до стану приміщень
  • Розміщення та калібрування обладнання
  • Вимоги до стану комунікацій
  • Безпечність води
  • Гігієна персоналу
  • Прибирання
  • Контроль шкідників
  • Поводження з відходами та сміттям
  • Поводження з токсичними речовинами
  • Вхідний контроль сировини та робота з постачальниками
  • Зберігання та транспортування харчових продуктів
  • Огляд параметрів технологічних процесів
  • Інформація про харчові продукти
  • Програми-передумови. Підсумки
  • Створення групи НАССР
  • Опис продукту та призначене використання
  • Створення блок-схеми процесу
  • Перший принцип НАССР. Аналіз небезпечних факторів
  • Другий принцип НАССР. Визначення КТК
  • Третій принцип НАССР. Критичні межі
  • Четвертий та п'ятий принципи НАССР. Моніторинг у КТК та коригувальні дії
  • Шостий та сьомий принципи НАССР. Процедури верифікації та документування
  • НАССР. Практичні поради
  • Простежуваність. Застосування на практиці
  • Вилучення та відкликання. Застосування коригувальних дій
  • Навчання персоналу.
  • Підсумки навчального курсу

ІНФОРМАЦІЯ ПРО АВТОРІВ

Яна Добідовська

mentor image

Кандидатка юридичних наук

Юрій Оглашенний

mentor image

Кандидат хімічних наук

Маєте питання?

Курс безкоштовний?
Так. Все, що вам знадобиться, – доступ до мережі інтернет на швидкості, достатній для перегляду відеолекцій.
У який час будуть проходити заняття?
Відеолекції, завдання, форум і можливість отримати сертифікат доступні в будь-який час.
Чи зможу я отримати сертифікат по завершенню цього курсу?
Так. Успішно виконайте всі завдання курсу та отримайте сертифікати про його завершення. Програма підвищення кваліфікації для курсу «Впровадження у харчоблоках закладів освіти процедур, заснованих на принципах НАССР» не передбачена.

Не знайшли відповідь?

Центр допомоги

Нові курси

Дивитися всі